Om Follicum

Om Follicum

Follicum utvecklar läkemedel som både kan stimulera och hämma hårsäckars aktivitet. Eftersom substanserna bygger på endogena peptider, det vill säga finns naturligt i kroppen, anser Follicum att det är en säker, skonsam och effektiv behandling.

Håravfall och/eller oönskad hårväxt påverkar miljontals människor – både kvinnor och män – och kan orsaka både fysiskt och psykiskt lidande. Det finns ingen effektiv behandling på marknaden i dag för att antingen stimulera eller hämma hårväxt. De få relativt ineffektiva produkterna som finns passar inte heller både män och kvinnor. Det saknas alltså produkter som är effektiva och som inte har några biverkningar.

Bevisad effekt

Fördelarna med Follicums ledande läkemedelssubstans har tydligt visats i prekliniska effekt-studier. Oberoende in-vitro och in-vivo studier på levande mänsklig hudvävnad visar att Follicums läkemedelskandidat effektivt hämmar hårväxt.

In-vivo studier på möss visar att en av Follicums läkemedelskandidater i jämförbara studier stimulerar hårväxt betydligt snabbare och producerar hårväxt över ett betydligt större område än minoxidil (den aktiva substansen i Rogaine®).